Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ ΑΝ ΠΑΘΩ ΕΜΦΡΑΓΜΑ

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ ΑΝ ΠΑΘΩ ΕΜΦΡΑΓΜΑ. Ας υποθέσουμε ότι είναι 6:15μμ και επιστρέφεις με το αυτοκίνητο από την δουλειά (μόνος), έπειτα από μια μέρα σκληρής δουλειάς. Είσαι πολύ κουρασμένος και ψυχολογικά χάλια... ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ…. Ξαφνικά αισθάνεσαι ένα φοβερό πόνο στο στήθος ο οποίος επεκτείνεται στον βραχίονα και στο σαγόνι. Είσαι μόλις 5 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως δεν ξέρεις αν θα τα καταφέρεις να φτάσεις ως εκεί.

 ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ??? ΕΧΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΗΨΗ, ΟΜΩΣ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ !!! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ?? ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ ΑΝ ΠΑΘΩ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ? ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΣΑΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΒΗΧΕΙΣ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ. ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΗΧΑ, ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ. Ο ΒΗΧΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΦΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ. Η ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ Ο ΒΗΧΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΔΕΥΤΕΡΟΠΛΕΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜO.

ΟΛΑ AYTA ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ Ή ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ N.º 240 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ROCHESTER ΟΙ ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ OΞΥΓΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΒΗΧΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΒΗΧΑΣ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΡΥΘΜΟ.

ΚΑΤ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ !!! ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 25 Ή 30 ΧΡΟΝΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ, ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ. ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δικά σας σχόλια