Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Ένα ταψί με μπακλαβά

Ένα ταψί με μπακλαβά. Μνημόνια και τρόικες, πείνα και εξευτελισμός. Πριν πάρω θέση σαν απλός Έλληνας πολίτης θέλω να σας πω ότι δεν ανήκω πουθενά πολιτικά, δεν μιλάω σας πολιτικός γιατί δεν πιστεύω στους πολιτικούς, το λέει και το όνομα τους. ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ.

Προσωπικά δεν έχω ψηφίσει δυο φορές το ίδιο κόμμα ποτέ. Ήταν τόσα πολλά και πάντα είχα επιλογή τι να διαλέξω, ποτέ όμως τον ίδιον, κάθε φορά και διαφορετικό. Η Ελλάδα λοιπόν έφτασε στο αδιέξοδο με τα τελευταία γεγονότα, ρεζιλεύτηκε όλη η χώρα, οι Έλληνες γίνανε τα λαμόγια του κόσμου όλου.

Ποιοι Έλληνες όμως? Όλοι? Όχι Φυσικά. Μια μειοψηφία Ελλήνων πολύ μικρή πήρε στο λαιμό τους και τους άλλους και έριξαν όλη την χώρα στην πείνα και την εξαθλίωση. Μη κοιτάτε που οι Έλληνες έχουν αξιοπρέπεια και κρατούν καλά κρυμμένο τι γίνεται πίσω από την κάθε πόρτα του κάθε νοικοκυριού όταν αυτή κλείνει.


 Εδώ που φτάσαμε θέλοντας και μη θα το παλέψουμε μόνοι μας γιατί αν περιμένεις από τους άλλους να σε ξύσουν, τότε θα πεθάνεις από φαγούρα. Θέλοντας και μη θα την πληρώσουν οι μικροί, όπως γινόταν από αρχή του κόσμου, έτσι τότε, έτσι και τώρα. Θα μου πείτε τώρα εσείς πως να το παλέψουμε ρε μεγάλε όταν από τα τόσα που παίρναμε τώρα περνούμε τα μισά και παρακάτω? ΜΜΜ καλή η απορία σας.

Η πίτα στην ελληνική αγορά είναι μια, και εκεί είναι όλο το θέμα. Όσο και να πιάσουν πάτο οι μισθοί και οι συντάξεις, αυτοί συντηρούν την αγορά, γιατί αυτοί είναι και η πλειοψηφία, οπότε θέλοντας και μη οι μεγάλοι θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα 10.000.000 κατοίκων και όλες οι μεγάλες εταιρίες που ελέγχουν την ελληνική αγορά μας βλέπουν σαν διπλούς, δηλαδή 20.000.000, γιατί σε μας πουλάνε όλοι τα διπλά από ότι σε όλες τις άλλες χώρες. 

Αναγκαστικά και θα το δείτε σύντομα όταν θα βλέπουν ότι η κατανάλωση θα πέφτει και θα χάνουν μερίδιο από το ταψί του μπακλαβά, ( Έτσι μας βλέπουν σαν ένα ταψί μπακλαβά που κοιτάνε ποιος θα πάρει τα μεγαλύτερα κομμάτια) τότε αναγκαστικά μην μπορώντας να κάνουν και αλλιώς,θα μας δουν και εμάς σαν Ευρωπαίους και δεν θα αγοράζουμε το γιαούρτι τα διπλά χρήματα από ότι το πουλούν στη Γερμανία η αλλού.

 Μαζί με όλα αυτά θα αρχίσουν να ξεφουσκώνουν και τα ακίνητα, θα πέφτουν τα ενοίκια, ακόμα θα αρχίζει να γεμίζει η επαρχία ζωή, πολλοί θα είναι αυτοί που θα πάνε στα χωριά τους. Καλά για τους νέους δεν μιλάω, έχουν φύγει και καλά θα κάνουν δηλαδή, γιατί εδώ φαληρισαμεν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δικά σας σχόλια