Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Θεραπείες & Αγωγές - Μύθοι και πραγματικότητες για την τριχόπτωση

Θεραπείες & Αγωγές  - Μύθοι και πραγματικότητες για την τριχόπτωση.
Μύθος #07: Κάποιος γνωστός μου έκανε αγωγή για την τριχόπτωση και έχασε ακόμα περισσότερα μαλλιά!

Όταν προκαλείται η επανανάπτυξη της τριχοφυΐας, ένα μεγάλο ποσό των θυλάκων μεταβαίνουν στην Τελογενή ταυτόχρονα, διαδικασία η οποία έχει συνέπεια την προσωρινή τριχόπτωση κατά την αρχική φάση της θεραπείας (Απόπτωση).
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ


Αυτό όσο και να ακούγεται δραματικό δεν αποτελεί ένδειξη ότι η αγωγή είναι αναποτελεσματική αλλά ακριβώς το αντίθετο.Η όποια αγωγή για την τριχόπτωση δεν μπορεί να δράσει στα μαλλιά που βρίσκονται ήδη στο κεφάλι σας, αλλά πρέπει να δράσει στις νέες τρίχες που θα βγουν. Η αυξημένη τριχόπτωση στην αρχή της αγωγής είναι θετικό στοιχείο και υποδηλώνει πως τα τριχοθυλάκιά σας ανταποκρίνονται θετικά!

Απλά, τα τριχοθυλάκια που ανταποκρίνονται στην αγωγή, αποβάλλουν τα παλιά μαλλιά με σκοπό σε 3 μήνες που διαρκεί η φάση ανάπαυσης του τριχοθυλακίου να αρχίσουν να βγαίνουν οι καινούργιες τρίχες, περισσότερες και δυνατότερες λόγω της δράσης της αγωγής.


 Μη διακόψετε την αγωγή, συνεχίστε! Τα νέα μαλλιά που αντικαθιστούν τα παλαιά θα έχουν μεγαλύτερο πάχος, θα είναι ανθεκτικότερα και με περισσότερο χρώμα.

- Μύθος #08: Μου είπαν πως η αγωγή θα διαρκέσει για 3-6 μήνες και θα γίνω καλά για πάντα!

Δεν υπάρχει ΘΕΡΑΠΕΙΑ για την τριχόπτωση. Κάθε ουσία που χρησιμοποιείται ενάντια στην τριχόπτωση είναι ΑΓΩΓΗ, δηλαδή, όσο κάποιος τη χρησιμοποιεί έχει αποτελέσματα.


Αν η αγωγή διακοπεί, τα αποτελέσματα αντιστρέφονται σε μικρό χρονικό διάστημα. Κάθε κλινικά αποδεδειγμένη αγωγή ενάντια στην τριχόπτωση, χωρίς καμία εξαίρεση, έχει αποτελέσματα εξ’ ορισμού για όσο εφαρμόζεται.

Μη διακόπτετε την όποια αγωγή ενάντια στην τριχόπτωση επειδή κάποιος σας είπε πως…‘‘Πρέπει να ξεκουραστεί το δέρμα!’’. Το δέρμα δεν κουράζεται από τις εγκεκριμένες αγωγές. Όποια αγωγή και αν χρησιμοποιείται θα την διακόψετε ΜΟΝΟ αν ποτέ έχετε παρενέργειες ή αν πάψει να σας ενοχλεί η αραίωση και αποφασίσετε πως δεν σας ενδιαφέρουν τα μαλλιά σας!Μη σταματάτε και αρχίζετε αγωγές διότι τα αποτελέσματα θα είναι μηδενικά ή και αρνητικά! Αν είστε αρκετά τυχερός ώστε κάποια αγωγή να σας δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα, θα τη συνεχίσετε καθημερινά και για πάντα!

Να νιώθετε τυχερός αν βρεθεί κάποια αγωγή που είναι πραγματικά αποτελεσματική σε εσάς και να μείνετε πιστός σε αυτή.

- Μύθος #09: Μου πρότειναν να αγοράσω μια πασίγνωστη θεραπεία-αγωγή με χάπια με αμινοξέα/βιταμίνες/ιχνοστοιχεία κτλ ενάντια στην τριχόπτωση

Στον άνθρωπο, η σχέση της διατροφής και της επίδρασής της στο δέρμα και στα μαλλιά πηγάζει κυρίως από μελέτες στον πρωτεϊνικό υποσιτισμό.

Η αλήθεια είναι πως τα συμπληρώματα διατροφής (εκεί ανήκουν και οι πασίγνωστες μη-φαρμακευτικές αγωγές σε κάψουλες ή χάπια) που υπάρχουν στα φαρμακεία ενάντια στην τριχόπτωση, είναι πιθανόν χρήσιμα ΜΟΝΟ στις παρακάτω πληθυσμιακές ομάδες:

Άτομα με πολύ αυξημένες ανάγκες: Αθλητές σε εντατική προπόνηση, έγκυες γυναίκες, παιδιά στην ανάπτυξη, ασθενείς υπό ανάρρωση, εγκαυματίες κτλ
Άτομα με πολύ μειωμένη πρόσληψη (υποσιτισμός): Παραμελημένα άτομα με ειδικές ανάγκες ή γέροντες, άτομα σε δίαιτες ασιτίας, άτομα με νευρικές διαταραχές σίτισης, αλκοολικοί ασθενείς
Άτομα με πολύ μειωμένη απορρόφηση ή σημαντικές απώλειες: Φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου, γυναίκες με μεγάλη απώλεια αίματος λόγω περιόδου κτλ
Αν εξαιρεθούν τα παραπάνω περιστατικά ΚΑΝΕΙΣ δεν χρειάζεται ΚΑΝΕΝΑ συμπλήρωμα διατροφής για ΚΑΝΕΝΑ λόγο! Τέλος!

Η σύγχρονη μέση, κοινή, Δυτική, μπορεί να έχει πολλά λιπαρά και ζάχαρη και να κατηγορείται δίκαια για πολλές νόσους αλλά είναι ΠΛΗΡΗΣ σε ΚΑΘΕ θρεπτικό συστατικό και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να χάνει κάποιος τα μαλλιά τα επειδή δεν έχει κάποια βιταμίνη ή ιχνοστοιχείο.

Επίσης, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ κάποιος να βγάλει μαλλιά από κάποια αγωγή με χάπια με αμινοξέα/βιταμίνες/ιχνοστοιχεία κτλ, ΟΣΟ γνωστό και αν είναι, όσο διαδεδομένο και αν είναι, ΟΣΟ και αν διαφημίζεται, όποιος και αν του το προτείνει, ακόμα και Ιατρός ή Φαρμακοποιός!

Αν εξαιρέσει κανείς την σοβαρή έλλειψη Σιδήρου, που υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες ΙΣΩΣ σε κάποιες γυναίκες να προκαλέσει μια προσωρινή τριχόπτωση, οι πιθανότητες να βγάλετε μαλλιά με κάψουλες με αμινοξέα/βιταμίνες/ιχνοστοιχεία κτλ είναι μικρές έως μηδέν.

Α Λ Η Θ Ε Ι Α: Υπάρχουν καλλυντικά που δεν είναι φάρμακα που μπορούν να βγάλουν μαλλιά
Υπάρχουν. Ελάχιστα όμως και σπάνια θα έχουν την αποτελεσματικότητα που θα είχαν στο ίδιο άτομα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Εντούτοις, υπάρχουν περιπτώσεις που άτομα με τριχόπτωση που δεν ανταποκριθήκαν σε φαρμακευτικές ουσίες, είδαν βελτίωση με καλλυντικά σκευάσματα. Στην Ιστοσελίδα Mallia.gr θα μπορέσετε να βρείτε τα πλέον καταξιωμένα και αποτελεσματικά φαρμακο-καλλυντικά σκευάσματα στην παγκόσμια αγορά.Όσοι ενδιαφέρονται για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσής τους και για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν κλασικές φαρμακευτικές ουσίες, η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει λύσεις πιο ήπιες και αρκετά αποτελεσματικές.

Σύντομα θα ακολουθήσει το 3ο Ιατρικό άρθρο "ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ", με θέμα "Περιποίηση μαλλιών (Κόψιμο - Βούρτσισμα)".


O Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης είναι Χειρουργός Κεφαλής & Τραχήλου(Head & Neck Surgeon), Διδάκτωρ Πανεπιστημίου και έχει μετεκπαιδευτεί στην Αισθητική Χειρουργική Ρινός & Προσώπου στην Πανεπιστημιακή Κλινική Ulm της Γερμανίας και στη Μεταμόσχευση Τριχοθυλακίων, δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της συγκεκριμένης ειδικότητας στην Αμερική και τον Καναδά. Είναι επίσημο μέλος της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgeons) και της ESHRS (European Society of Hair Restoration Surgeons). Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων πάνω στα θέματα της τριχόπτωσης και της Μεταμόσχευσης Τριχοθυλακίων και έχει δώσει διαλέξεις σε Διεθνής και Ελληνικά συνέδρια στα θέματα αυτά. Επίσης, είναι ο επίσημος επιστημονικός ομιλητής για Ευρώπη και Μέση Ανατολή για το μοναδικό Γονιδιακό Τεστ HairDX για την Ανδρική και Γυναικεία Ανδρογενετική Αλωπεκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δικά σας σχόλια