Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Τι είναι αλήθεια και τι όχι; Απάτες σχετικά με την Τριχόπτωση Η "απόλυτη δοκιμασία"
Οι 10 πιο συχνές απάτες που θα συναντήσετε. Οι αριθμοί της Τριχόπτωσης και λεπτομέρειες για τα μαλλιά
- Τι είναι αλήθεια και τι όχι;

Οι προκαταλήψεις το θέμα της τριχόπτωσης είναι κοινωνικό φαινόμενο από την αρχαιότητα, αφού αρχαιολογικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι Αιγύπτιοι ήδη από το 1150 π.Χ. έβαζαν στα μαλλιά τους λίπη από λιοντάρια, φίδια, κροκοδείλους ή και ιπποπόταμους για να καταπολεμήσουν την τριχόπτωση!Καθώς οι άνθρωποι είναι τελικά τόσο…προσκολλημένοι στα μαλλιά τους, μια σειρά από μύθους έχει εμφανιστεί σχετικά με τα μαλλιά – πότε και γιατί γκριζάρουν, ποιές αιτίες προκαλούν αλωπεκία και πώς η αλωπεκία μπορεί να αποφευχθεί κτλ. Για όποιο αίτιο και αν χάνουν μαλλιά οι άνθρωποι ή αν ανησυχούν προκαταβολικά για την απώλεια των μαλλιών τους, οι μύθοι γύρω από τα μαλλιά αφθονούν.

Σήμερα, με το ''βομβαρδισμό'' πληροφοριών που δεχόμαστε από την πληθώρα των Μέσων, είναι σημαντικό να μπορεί να αντιλαμβάνεται κανείς τι είναι πραγματικά αλήθεια και τι μύθος γύρω από το θέμα της τριχόπτωσης.

- Απάτες σχετικά με την Τριχόπτωση

Οι απάτες που σχετίζονται με την τριχόπτωση βρίσκονται παντού, προτρέποντάς σας να ξοδέψετε τα χρήματά σας. Χρησιμοποιούν ανέντιμους τρόπους για να σας παρασύρουν στο να πιστέψετε ότι τα προϊόντα τους θα σας βοηθήσουν σε κάθε αίτιο τριχόπτωσης. Τέτοια προϊόντα διαφημίζονται στο διαδίκτυο, στα ινστιτούτα αισθητικής, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα περιοδικά και μόνο από εσάς εξαρτάται αν θα προστατευθείτε. Η αυτομόρφωση είναι υποχρέωση του καθενός και με τη σειρά άρθρων που σας προσφέρουμε, είμαστε βέβαιοι πως εκτός από βασικές γνώσεις και πληροφορίες θα σας κινήσουμε το ενδιαφέρον για περισσότερη δική σας έρευνα!

Οι προφανείς απάτες διακρίνονται πρωτίστως από τις ανόητες επεξηγήσεις για το τι προκαλεί τριχόπτωση. Θα σας μιλήσουν για ψευδείς διαταραχές και θα σας προσφέρουν το προϊόν τους ως λύση για αυτές. Εάν, όμως, γνωρίζετε καλά τις αληθινές αιτίες της απώλειας μαλλιών, θα μπορείτε να διακρίνετε αυτές τις απάτες με ευκολία.

Υπάρχουν, ωστόσο, και απάτες που δεν είναι τόσο εύκολο να τις εντοπίσετε. Ξεκινούν λέγοντας μια αλήθεια, δίνοντας σας πραγματικά γεγονότα. Σας προσελκύουν με μια ειλικρινή αρχή και έπειτα σας προσφέρουν το προϊόν τους ως την κατάλληλη αγωγή. Κοιτάξτε προσεκτικά και μπορεί να διαπιστώσετε ότι η αγωγή τους είναι άσχετη με την αιτία της απώλειας των μαλλιών.

- Η "απόλυτη δοκιμασία"

Οποιοσδήποτε μπορεί να διατυπώνει ισχυρισμούς. Είναι, όμως, άχρηστοι χωρίς τις κατάλληλες μελέτες που φανερώνουν την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος.

Όταν μια εταιρεία υπαινίσσεται ότι το προϊόν της αντιμετωπίζει την τριχόπτωση, καλέστε την και ζητήστε να δείτε τις επιστημονικές πληροφορίες του προϊόντος. Εάν αρνηθούν, δεν αξίζει να δώσετε περαιτέρω σημασία. Εάν, όντως, σας δώσουν τις πληροφορίες ή βιβλιογραφικές παραπομπές ή άρθρα, αναζητήστε να διαπιστώσετε εάν είναι αληθινά και έγκυρα.

ΚΑΘΕ σοβαρή ιατρική ανακάλυψη που θα βοηθήσει σε ένα τόσο σύνηθες πρόβλημα όσο η τριχόπτωση, η εταιρεία ή η επιστημονική ομάδα που την έφερε σε πέρας όχι μόνο επιθυμεί, αλλά και ανυπομονεί να την δημοσιεύσει σε έγκυρα Ιατρικά Περιοδικά, διότι αποκτά κύρος, χορηγούς κτλ.

Από τη μεριά τους τα Ιατρικά περιοδικά, δημοσιεύουν ΜΟΝΟΝ μελέτες κατόπιν ελέγχου της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας τους και δημοσιεύοντας πρωτοπόρα άρθρα βελτιώνεται και η Επιστημονική αξία του Ιατρικού Περιοδικού! Συνεπώς, αν κάτι ΕΙΝΑΙ δημοσιευμένο σε Ιατρικό περιοδικό είναι ασφαλές να υποθέσει κανείς πως τα αποτελέσματά του ισχύουν. Αν ΔΕΝ υπάρχει δημοσίευση, είναι σίγουρα απάτη! Έτσι απλά!

Καλό είναι επίσης, αν κανείς θέλει να πάει λίγο βαθύτερα να θυμάται πως δεν είναι όλα τα περιοδικά ίδια. Άλλο το άρθρο στο ''Βήμα της Κυριακής'' και άλλο το άρθρο στο ''Κήρυκα της Τραχανοπλαγιάς''. Αποφύγετε περιοδικά που περιέχουν στον τίτλο τους όρους όπως ''Alternative'' (εναλλακτική), ''Herbal'' (Βοτανική), ''Complementary'' (Συμπληρωματική). Μελέτες απαράδεκτης ποιότητας και μηδαμινής αξιοπιστίας έχουν δημοσιευτεί σε τέτοια περιοδικά και πάνω σε αυτές έχει πατήσει μια βιομηχανία εξαπάτησης δισεκατομμυρίων.

- Οι 10 πιο συχνές απάτες που θα συναντήσετε1. Τα τριχοθυλάκιά σας είναι φραγμένα!
«Οι τρίχες σας είναι έτοιμες να πέσουν και τα τριχοθυλάκιά σας είναι φραγμένα. Το σαμπουάν μας, όμως, θα επαναφέρει τις τρίχες στη θέση τους».

2. Έχετε κακή αιματική κυκλοφορία!
«Αυτό που χρειάζονται τα μαλλιά σας είναι περισσότερο αίμα».

3. Τα τριχοθυλάκιά σας δεν τρέφονται κατάλληλα!
Βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής δεν αποτελούν την αγωγή της τριχόπτωσης.

4. Δεν είναι Ελληνικό αλλά Ευρωπαϊκό, Αμερικάνικο ή …εξωτικό προϊόν!
Η προέλευση ενός προϊόντος δε σας εξασφαλίζει σε τίποτα.

5. Είναι μια παλιά συνταγή!
Πόσο παλιά; Και γιατί είχε ξεχαστεί;

6. Η βραβευμένη συνταγή!
Τι ακριβώς βραβείο έλαβε; Στα προϊόντα τριχόπτωσης δεν υπάρχουν Όσκαρ.

7. Ανώνυμες μαρτυρίες.
Πελάτες, με ονόματα όπως Τ.Ρ. και Α.Κ., δοκίμασαν το προϊόν και διαπίστωσαν αύξηση των μαλλιών τους. Θα αγνοήσουμε τις ιατρικές δημοσιεύσεις για να πιστέψουμε έναν ανώνυμο;

8. Έχετε μικρόβια στα μαλλιά σας!
Σε όλα τα τριχοθυλάκια του σώματός σας βρίσκεται το Demodex Follicularum. Οι επιστήμονες το γνωρίζουν από το 1840, αλλά παρόλα αυτά, τρίχες εξακολουθούν να αναπτύσσονται στο σώμα όλων των ανθρώπων.

9. Δοκιμάστε τον υπνωτισμό!
Ο Διεθνής Οργανισμός Φαρμάκων απαγόρευσε τη συγκεκριμένη απάτη πριν από αρκετά χρόνια ωστόσο, πάντα θα βρεθεί κάποιος που θα το επαναφέρει.

10. Αληθινά ψέματα.
Εδώ πρέπει να προσέχετε. Μπορεί να ξεκινήσουν με λεπτομερείς πληροφορίες για την τριχόπτωση προκειμένου να τους εμπιστευθείτε και να αγοράσετε το προϊόν τους. Στην πραγματικότητα, θα ξεκινήσουν από την αλήθεια και θα σας κατευθύνουν σε κάποιο από τα παραπάνω ψέματα.

- Οι αριθμοί της Τριχόπτωσης και λεπτομέρειες για τα μαλλιά
Μέσος αριθμός Τριχοθυλακίων της κεφαλής: 100.000
Αριθμός Τριχοθυλακίων στους κοκκινομάλληδες: 90.000
Αριθμός Τριχοθυλακίων στους μελαχρινούς: 110.000
Αριθμός Τριχοθυλακίων στους ξανθούς: 140.000
Μέγιστο μήκος τριχών: 70 - 90 εκατοστά (αν και υπάρχουν αναφορές για μαλλιά » 3.3m!)
Ετήσια αύξηση μήκους μιας τρίχας: περίπου 12 εκατοστά
Οι τρίχες των γυναικών αυξάνονται πιο αργά από αυτές των ανδρών
Τα μαλλιά των ανδρών είναι πιο πυκνά από των γυναικών
Διάρκεια ζωής μιας τρίχας: 2 - 7 χρόνια (αν και υπάρχουν αναφορές για μαλλιά » 60ετών!)
Διάμετρος της τρίχας: 0.056 - 0.181 χιλιοστά
Η υγρασία τεντώνει την τρίχα έως και 30%
Τα υγρά μαλλιά δεν πρέπει να τρίβονται γιατί είναι πιο ευαίσθητα
Τα μαλλιά αυξάνονται γρηγορότερα σε θερμό κλίμα
Άτομα τρίτης ηλικίας εμφανίζουν πιο αργή ανάπτυξη τριχών και μειωμένη πυκνότητα
Το συχνό λούσιμο δεν σχετίζεται με την τριχόπτωση
Το κούρεμα των μαλλιών δεν επηρεάζει την ανάπτυξή τους

Το 40% των γυναικών, τη στιγμή που θα φτάσουν στην εμμηνόπαυσηθα εμφανίσει θηλυκού τύπου απώλεια μαλλιών. Πάνω από το 50% των ανδρών έως την ηλικία των 50 θα εμφανίσει ανδρικού τύπου απώλεια μαλλιών.

Σύντομα θα ακολουθήσει το 1° Ιατρικό άρθρο "ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ", με θέμα "Γενικά για την Τριχόπτωση".


O Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης είναι Χειρουργός Κεφαλής & Τραχήλου(Head & Neck Surgeon), Διδάκτωρ Πανεπιστημίου και έχει μετεκπαιδευτεί στην Αισθητική Χειρουργική Ρινός & Προσώπου στην Πανεπιστημιακή Κλινική Ulm της Γερμανίας και στη Μεταμόσχευση Τριχοθυλακίων, δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της συγκεκριμένης ειδικότητας στην Αμερική και τον Καναδά. Είναι επίσημο μέλος της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgeons) και της ESHRS (European Society of Hair Restoration Surgeons). Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων πάνω στα θέματα της τριχόπτωσης και της Μεταμόσχευσης Τριχοθυλακίων και έχει δώσει διαλέξεις σε Διεθνής και Ελληνικά συνέδρια στα θέματα αυτά. Επίσης, είναι ο επίσημος επιστημονικός ομιλητής για Ευρώπη και Μέση Ανατολή για το μοναδικό Γονιδιακό Τεστ HairDX για την Ανδρική και Γυναικεία Ανδρογενετική Αλωπεκία.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα δικά σας σχόλια