Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

ΠΩΛΗΣΕΙΣ 10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ: 10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ  1. Εφησυχασμός = θάνατος. Μην σταματάτε ποτέ να ακονίζετε τις δεξιότητές σας και να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας. Οι καιροί αλλάζουν με φρενήρεις ρυθμούς, φέρνουν διαρκώς νέα δεδομένα και απαξιώνουν ταχύτατα την αξία των γνώσεών σας.
Η λύση: βιβλία, άρθρα, σεμινάρια, Internet κλπ. 1.Να είστε πάντα σε εγρήγορση.
2. Μην επαναπαύεστε στο υπάρχον πελατολόγιο, οσοδήποτε μεγάλο και να είναι. Εσείς μπορεί να αγγίξετε το άριστα στη δουλειά σας, η δεξαμενή όμως των πελατών σας χάνει από πολλές πλευρές.
Αντί να μπαλώνετε τις τρύπες – πράγμα που πολλές φορές ξεφεύγει κι από τον έλεγχό σας – καλύτερα είναι να ρίχνετε περισσότερο νερό στη δεξαμενή.
3. Μην χάνεστε στον απέραντο ωκεανό. Διαφοροποιηθείτε! Πλασάρετε σωστά τον εαυτό σας! Γίνετε ειδήμονες στο αντικείμενό σας και δώστε στον κόσμο την ευκαιρία να το καταλάβει!4. Μην παραμελήσετε τη σωματική σας ευεξία: Να γυμνάζεσθε ανελλιπώς και να προσέχετε τη δίαιτά σας! Θα χρειάζεστε πολύ περισσότερη ενέργεια από το μέσο άνθρωπο.
5. Μην κυνηγάτε σαρδέλες και γαύρους ενώ παραπέρα υπάρχουν τόννοι και ξιφίες.
6. Φροντίσετε ώστε να κατέχετε ένα ευπρεπές επίπεδο γνώσεων πάνω στην οικονομία και στους υπολογιστές.
7. Από την αρχή φροντίζετε να μαθαίνετε τα εξής δύο βασικά πράγματα: ποιος είναι ο λήπτης των αποφάσεων και για τι μέγεθος δουλειάς μιλάμε.
8. Μάθετε να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις! Έτσι θα εκμαιεύσετε τις πραγματικές ανάγκες του συνομιλητή σας! Να μιλάτε λίγο και να ακούτε πολύ! Κι όταν ακούτε, να ακούτε με μυαλό και καρδιά!
9. Μην είστε ιδιαίτερα επιθετικοί αλλά ούτε και άτολμοι.
10. Τέλος, μην παραλείψετε ποτέ να ζητήσετε την παραγγελία!
Αυτή είναι η πεμπτουσία της πώλησης!
http://monosimacon.blogspot.com/2009/02/10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δικά σας σχόλια