Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

Απεργία φορτηγών δημόσιας χρήσης

Απεργία φορτηγών δημόσιας χρήσης. Δεν φτάνουν όλα τα άλλα, έχουμε και τις απεργίες που τελικά μόνο κακό κάνουν, αφού έτσι και αλλιώς ότι θέλουν να περάσουν θα το περάσουν, γιατί δεν κυβερνάνε άλλα κυβερνώνται.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσεως εν όψει της προγραμματισμένης για την Τρίτη ψήφισης του νομοσχεδίου. Επτακόσια πενήντα οχήματα είναι παρατεταγμένα σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού κοντά στην Αθήνα (Αφιδνές, Μεταμόρφωση, Ελευσίνα), υπό τη διαρκή επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων.Οι μεταφορείς προχώρησαν το Σάββατο σε αιφνιδιαστικές καταλήψεις διοδίων στις Αφιδνές και την Ελευσίνα, ενώ επιχείρησαν να σταματήσουν συναδέλφους τους που εκτελούσαν δρομολόγια.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα ενεργοποιήσει το καθεστώς της επίταξης, που έχει ήδη επιβληθεί, αν παρατηρηθούν προβλήματα στην αγορά. Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν υπάρχει περιθώριο για αλλαγές στο νομοσχέδιο, πέραν της τριετούς μεταβατικής περιόδου που προβλέπει για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αναθέσει το μεταφορικό έργο σε φορτηγά ιδιωτικής χρήσεως, για όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις.

Ήδη με ανακοίνωσή του την Παρασκευή, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, διαπιστώνει προβλήματα στην τροφοδοσία των επιχειρήσεων με πρώτες ύλες, καθώς εκατοντάδες κοντέινερ είναι καθηλωμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής πάντως, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Βενζινοπωλών, η τροφοδοσία των πρατηρίων με καύσιμα διεξάγεται κανονικά.

Μία λωρίδα κυκλοφορίας έχουν καταλάβει βυτιοφόρα και φορτηγά στην εθνική οδό κοντά στη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο. Οι μεταφορείς έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.


Οι μεταφορείς απειλούν με «έμφραγμα» την αγορά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δικά σας σχόλια