Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Ιστορίες καθημερινής τρέλας

Ιστορίες καθημερινής τρέλας, έχει ο καιρός γυρίσματα, σαν τη ρόδα που γυρνάει και εκεί που είσαι πάνω σου δίνει μια και σε στέλνει στην από κάτω.

Στα Άνω Πατήσια, λίγοι είναι εκείνοι που θυμούνται ότι στη γειτονιά όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριος Σάββας είναι και το σπίτι του καταδικασμένου αρχηγού της «Εταιρείας Δολοφόνων» Χρήστου Παπαδόπουλου. Ο ισοβίτης είναι τρόφιμος των φυλακών, αλλά στο διαμέρισμά του εξακολουθεί να διαμένει η καθαρίστρια στο επάγγελμα σύζυγός του.Εκείνο που τα τελευταία χρόνια βλέπουν οι ντόπιοι κάτοικοι είναι πως η περιοχή τους τελεί υπό αστυνομική επιτήρηση, λόγω της… μετανοημένης γυναίκας-μάρτυρος προστασίας, που πολλές φορές συνηθίζει από τον πεζόδρομο της οδού Δημητρακοπούλου να κατεβαίνει συνοδεία και να κάθεται στο καφέ S… της οδού Πατησίων.
Δίπλα εξάλλου «τιμούσαν» με την παρουσία τους στο γνωστό «ζαχαροπλαστείο της Χαράς» και τα άλλοτε μέλη του εκτελεστικού βραχίονα της οργάνωσης «17 ΝΟΕΜΒΡΗ».
Ο μακρυμάλλης Σάββας Ξηρός και ο ευτραφής αδελφός του Χριστόδουλος ως πελάτες, μεταξύ φραπέ και γαλακτομπούρεκου, είχαν καταναλώσει ώρες… καθιστικής ιδεολογικής αναζήτησης.
Ντόπιοι κάτοικοι, ωστόσο, είχαν γίνει μάρτυρες συχνών εκρήξεων της πρώην συζύγου του παλιού Κοινοτάρχη Κιμώλου Αγγελέτου Κανά που κατηγορήθηκε για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας».
Η μελαχρινή και λεπτή κυρία, -που είναι επίσης καθαρίστρια-, πίσω από τα μαύρα της γυαλιά είχε πολλές φορές εκδηλώσει την οργή της για τους αστυνομικούς συνοδούς της, όχι επειδή την εκνεύριζαν με τη συμπεριφορά τους, αλλά επειδή όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην «Α.τ.Κ.» αστυνομικός που είχε πάρει μέρος στη φύλαξή της:
«…Ολα την ενοχλούσαν. Εργαζόταν περιστασιακά ως καθαρίστρια, ενώ το τελευταίο διάστημα δεν είχε καθόλου δουλειά, αφού ο εφοπλιστής που την απασχολούσε στο γραφείο του στον Πειραιά την απέλυσε. Ισως η γυναίκα αυτή αισθανόταν… προδομένη επειδή άλλα της υποσχέθηκαν προκειμένου να την πείσουν και να καταθέσει εγγράφως για τον κ. Κανά. Εκτιμώ, πάντως, ότι αυτό της επέτεινε και το… ένοχο συναίσθημα που ένιωθε επειδή έγινε αιτία και αφορμή να αποκαλυφθεί η τρομοκρατική οργάνωση, στην οποία φέρεται πως είχε και η ίδια περιφερειακό ρόλο. Το σίγουρο είναι, όμως, πως η υπηρεσία μου, της είχε προτείνει να αλλάξει ταυτότητα και διεύθυνση, αλλά εκείνη δεν ήθελε με τίποτα να εγκαταλείψει τη γειτονιά της. Από την αρχή δεν έγιναν οι… εξηγήσεις που έπρεπε, με αποτέλεσμα να την πληρώσει ένας συνάδελφός μου.
Εμείς ήμασταν στην… τσίτα όταν τη συνοδεύαμε μέχρι τα Εξάρχεια, στο ύψος του Πολυτεχνείου, για να εισπράξει το ενοίκιο από ένα μικρό διαμέρισμα που ανήκει στην οικογένειά της. Τελικά, όμως, μας την έστησαν έξω από την πόρτα της. Να το θυμάστε οι δολοφόνοι του Νεκτάριου θα πληρώσουν…».

http://www.apogevmatini.gr/?p=31111

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δικά σας σχόλια